CALENDARI DE SORTIDES

Mai
12
Ds
Neteja del bosc de Sant Joan de l’Erm @ Sant Joan de l'Erm
Mai 12 @ 9:00 am
Neteja del bosc de Sant Joan de l'Erm @ Sant Joan de l'Erm | Montferrer | Catalunya | Espanya

Dins de la jornada de neteja d’espais naturals del CLEAN UP i amb l’organització del Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’associació Marxa Nòrdica Cadí – Pirineus, tenim una missió molt especial amb la nostra natura local!

Netejarem els entorns de Sant Joan de l’Erm, aprendrem a reciclar i conscienciarem a molts de la cura que hem de tenir amb la nostra natura! Una jornada oberta a participar a tothom, grans i petits, per ajudar a mantenir un indret d’alt valor ecològic, descobrir-lo i ajudar-lo a la seva conservació!

Us esperem a les 10:00 al refugi de la Basseta de Sant Joan de l’Erm! Cedirem material i el Parc Natural de l’Alt Pirineu ens obsequiarà a un pica pica als participants.

Mai
20
Dg
ESCANYABOCS 2018 @ Parc del Segre
Mai 20 @ 7:00 am – 3:00 pm

LA MARXA NÒRDICA, UNA PROVA DE CASA A L’ESCANYABOCS ’18

 

La Caminada Popular de marxa nòrdica torna a ser una de les proves de l’Escanyabocs 2018 i manté la seva presència en aquest esdeveniment per desena edició consecutiva, organitzada, per primera vegada, per l’Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus de la Seu d’Urgell.

Aquest any la sortida es farà amb autocar des del Parc Olímpic del Segre, per anar fins a Castellnou de Carcolze fins a la Seu d’Urgell, fent 24 km, o bé anant a Estamariu i fer últims 12.5km de l’itinerati llarg. 

  • ITINERARI LLARG 24km: Castellnou de Carcolze – Cim del Roc Beneïdor – Estamariu – Llirt – Calvinyà – La Seu d’Urgell. (Desnivell pujada 800m, baixada 1450m).
  • ITINERARI CURT 12.5km: Estamariu – Llirt – Calvinyà – La Seu d’Urgell. (Desnivell pujada 350m, baixada 600m)

*Hi ha opció de tornar en autocar als participants de la ruta llarga indisposats o que no arribin al temps de tall, des d’Estamariu.

CONSULTA AQUÍ L’ITINERARI 

+ INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS AQUÍ

Al llarg del recorregut trobarem 5 punts de control. També 2 avituallaments sòlids (fruita, fruits secs, pastes, formatge, embotits, pa, etc i begudes diverses) i 3 avituallaments líquids.

No importa el ritme que portis (corre, caminar ràpid o tranquil), però si s’ha d’utilitzar bastons de marxa nòrdica.

Al llarg de la ruta més de 20 cartells us donaran informació sobre natura, pobles, anècdotes, per descobrir tot sobre el territori per on transcorre aquest impressionant itinerari.

Històricament, la marxa nòrdica va començar a Finlàndia, a la dècada dels anys 30, com un mètode d’entrenament durant l’estiu per als practicants de l’esquí de fons. La versió actual de la marxa nòrdica neix el 1980 i també s’inicia a Finlàndia. Va ser l’any 1997 quan van aparèixer per primer cop al mercat els bastons especialment dissenyats per a la seva pràctica. A finals de 2004, el nombre aproximat de practicants d’aquesta modalitat esportiva va arribar als tres milions i mig de persones.

A la Seu d’Urgell, l’Associació de marxa Nòrdica Cadí-Pirineus va agafar, ja fa sis anys, el relleu d’aquesta activitat que va introduir-se a Catalunya amb unes formacions realitzades a la nostra ciutat.

L’Associació agafa el relleu dels amics del CEFUC a qui volem agrair la feinada feta en les darreres edicions, i ho fa amb l’objectiu que amb l’Escanyabocs ’18 seguim gaudint de l’entorn de la nostra ciutat, descobrim i coneguem nous indrets i promocionem la marxa nòrdica com una activitat arrelada a la Seu d’Urgell.

Us encantarà! Us hi esperem!!!